ДЕН 1 София – Доха (Катар)


Днес е денят! От летище София, с полет на Катарските авиолинии летим за слънчева Доха. Пристигаме през късния следобед, но поради близостта до екватора, вече по тъмно.

Следва трансфер до хотела *****, където се настаняваме в лукса и разкоша, който ни предлага най-богатата страна в света. Възможност за вечерна разходка в центъра на Доха.

ДЕН 2 Доха (Катар) – Куала Лумпур (Малайзия)

Но преди да поемем наистина на изток – обиколна екскурзия в Доха


Катара, Доха

След закуска в хотела сутринта, тръгваме по най-известните места в Доха. Две неща са сигурни – времето ще бъде слънчево (без необходимост да гледаме прогнозата ) и ще се забавляваме. Ще посетим катарската перла – изкуствен остров, дом за най-богатите хора в света. Островът привлича туристи и инвеститори от цял свят с факта, че предлага продажба на имоти на чужденци – иначе табу в Катар. Тук ще намерите всички световни марки – Ролекс, Ферари, Бугати и др. На пристанището, ако ни провърви, може да видим яхтите на известни личности, като Рафаел Надал или Кристиано Роналдо.

Ще посетим и традиционното селище „Катара“, където ще се потопим в старинните арабски традиции.

След това ще се отправим към стария пазар в центъра на града, където ще можем да си купим традиционни сувенири и подправки.

Въпреки, че Катар има най-високият вътрешен продукт на човек от населението в цял свят, цените в Доха могат да ни изненадат положително. Катарският реал е приблизително равен на 0,50лв, или с други думи, един лев е 2 реала. Цените в магазините са фиксирани, а на стария пазар пазаренето е задължително.

В Катар, чужденците са около 90% от населението. Най-много са имигрантите от Индия и Шри Ланка. Престъпност практически няма. В столицата Доха живеят около 92% от всички жители на страната, което прави Катар де-факто град-държава.

Вечерно сафари

Тук е момента, в който трябва да забравите всичко, което може би сте видели досега. Тези, които са били на сафари в Дубай ще могат да сравнят коя от двете държави предлага повече адреналин. Сафаритата в Катар са определено най-известни в света, а емоциите са на макс.

Катар сафари

Поемаме към Малайзия

Късно вечерта излитаме за Малайзия. Полетът от Доха до Куала Лумпур ще отнеме около 7 часа и половина. Тъй като часовата разлика между дестинациите е 5 часа, ще кацнем в Малайзия по обяд на следващия ден.

ДЕН 3 Пристигане в Куала Лумпур (Малайзия)

Нашият екскурзовод ще ви очаква при пристигане на летище Куала Лумпур. То се намира на около 50 км от центъра на града. Трансферът отнема около час, като по пътя ще се насладим на първите впечатления на тропическа Малайзия.

Настаняване в ***** хотел. Ще останем тук за три нощи.

Питие за добре дошли в бара на покрива с прекрасна гледка към кулите Петронас.


След като се освежим, отиваме заедно в бара на покрива за питие за добре дошли. Куала Лумпур има много високи сгради и много от тях имат барове на покрива. Гарантирана страхотна гледка! След това вечеряме в типичен китайски ресторант.

ДЕН 4 Пристигане в Куала Лумпур (Малайзия)