Джунгли и лукс

Градски джунгли от главозамайващи небостъргачи или пък вечнозелени тропически гори, пълни с екзотични растения, диви орангутани и красиви тропически плажове, всичко това ви очаква ако сте избрали да посетите Малайзия и остров Борнео. Насладете се на атракциите на мултикултурната столица на Малайзия Куала Лумпур. Град, съчетаващ в себе си различни култури и архитектура.

А след това се потопете в сърцето на азиатската природа, като посетите едни от най-недокоснатите от човека природни паркове в света, намиращи се на остров Борнео. Островът е третият по големина в света и предлага непроходима джунгла и очарователен животински свят, който доминира над пейзажа. Запознайте се с диви маймуни, гледайте новоизлюпените костенурки да правят първите си стъпки и прекарайте нощта близо до природата, в отлично настаняване в средата на джунглата.

Куала Лумпур – мултикултурна столица

Готови ли сте за приключение за цял живот? Докато самолетът ви нежно каца в Малайзия, усетете прегръдката на завладяващия градски пейзаж около себе си. Ще ви очакваме в залата за пристигащи с топъл поздрав и частен трансфер, който ще ви отведе до първото ви настаняване в Куала Лумпур. Запознайте се с климата и вдишайте новите миризми на очарователния град.

Вечерта имате възможността да направите обиколка на пътека за храна през Куала Лумпур! Заедно с вашия водач ще изпитате тази уникална феерия от нощна улична храна, наслаждавайки се на екзотични подправки и вдишвайки различните аромати, носещи се в топлия въздух. Наблюдавайте уличните търговци, докато приготвят местна храна пред очите на туристите.

Научете повече за историята на Куала Лумпур по време на обиколка с екскурзовод! Разгледайте най-впечатляващите забележителности на града – като кулите близнаци Петронас, Националната джамия и сградата на Султаната на Абдул Самад, това са само няколко от многото интересни места за посещение в града.

След това пътувайте на юг до град Путраджая (45 минути от центъра на град Куала Лумпур) за по-очарователни проучвания. Градът е известен със своята архитектура от края на 20-ти век, включително джамията Путра. Той е направен от розово гранит, може да се похвали с розов купол и може да побере до 15 000 души! По-късно ще общувате с очарователните местни жители и ще се отдадете на вкусна храна.

КУАЛА ЛУМПУР – БОРНЕО

Добре дошли в Кучинг – столицата на щата Саравак и вратата към третия по големина остров в света. Сгушен в северната част на Борнео, малко известният крайречен град предлага много природни чудеса, които се крият в неговата добре запазена архитектура и гъста тропическа гора.

Вие и вашият водач ще откриете най-впечатляващите забележителности на това очарователно място, докато се наслаждавате на спокойната му същност. В сърцето на града ще срещнете двореца на Астана (известен още като „Дворецът на белите раджи“). След това ще посетите Tua Pek Kong от 19-ти век

  • най-старият китайски храм в Саравак. Обиколката завършва в музея Саравак, чиято колекция е сред най-добрите в Югоизточна Азия благодарение на артефакти от целия регион.

Обиколката продължава с разходка с лодка по река Саравак. Насладете се на пейзажа от традиционните транспортни средства и научете за историческите забележителности, край които минавате. Докато залязващото слънце пада под блещукащото вечерно небе, великолепната гледка към града ще остави вечен отпечатък в паметта ви.

Следващата атракция, която е и перфектното въведение в горите и дивата природа на Саравак е Национален парк Бако. Паркът обхваща северния край на полуостров Муара Тебас и е дом на седем различни екосистеми. Разнообразната му растителност също означава голямо разнообразие от диви животни, които чакат да бъдат открити. Най-известните обитатели са редките маймуни хоботчета, едни от най-необичайно изглеждащите маймуни, които могат да бъдат намерени само в Борнео. За разлика от много национални паркове по света, Бако може почти да гарантира наблюдения на дивата природа. Пригответе се да зърнете макака, който яде раци и сребристия лутунг, дивата свиня, която рови из парка, летящата катерица между клоните на дърветата и гущерът на монитора, пълзящ по пътеките.

НАЦИОНАЛЕН ПАРК МУЛУ – Възможност за едно приключение в пещери, обитавани от прилепи

Към следващото приключение! Качете се на кратък вътрешен полет до национален парк Мулу.

Следобед ще предприемете поход до две различни пещери: Пещерите на елени и Ланг. Равната 3-километрова разходка ви води по издигнати дъски до местообитанието на прилепите в пещерите. Най-дългата пещера в света е дом на повече от 3 милиона прилепи! Красотата на този незабравим
поход ще спре дъха ви.

На следващия ден има възможност за разходка с корабче по река Мелинау, която ще ви отведе до най-обширната непрекъсната пещерна система в Югоизточна Азия. Разходете се по дървените пътеки до първата дестинация на вашето приключение, Вятърната пещера. Продължете проучването си, като се изкачите по около 200 стълби, докато стигнете до пещерата Клиъруотър! Тези две пещери са част от
Саравакската камара – най-голямата взаимосвързана пещерна система в света.

КОТА КИНАБАЛУ НА ОСТРОВ КОСТУРКИ СЕЛИНГАН – КОСТУРКИ ГАЛОР!

Чувствате ли се отпочинали и вече сърбите за още приключения? Днес ще летите до Сандакан, където вашето пристигане ще очаква моторна лодка. Докато вятърът четка по лицето ви, в крайна сметка
ще пристигнете на остров Костенурка Селинган! Това е не само дом на едно от най-големите светилища за костенурки в света, но е и тропически рай. Спокойните палми, девственият пясък и кристално чистите води правят това идеалното бягство за всяка ваканция.

Шнорхел с цветния подводен свят и се отпуснете под биещото слънце!

Островът на костенурките Селинган е едно от най-старите люпилни за морски костенурки в света. След вечеря екскурзовод ще ви отведе до това безопасно убежище, за да гледате този магически спектакъл. Ако имате късмет, ще видите как новоизлюпените костенурки правят първите си стъпки към морето!