град Лисабон

трамвай по улиците на Лисабон

Лисабон е зашеметяващата столица на Португалия и е един от най-харизматичните градове в цяла Европа. Градът е с многовековна и разнообразна история и поради това може да предложи богата обиколна програма с много интересни забележителности из целия град. Колоритните сгради, тесните стръмни улички и мириса на океана пленяват всеки посетител на града.

Храната е много автентична и посетителите на града може да се насладят на традиционни и свежи ястия с морски привкус.

Места за посещение

Кула Белем ,Terreiro do Paço,Манастир Йеронимос, Дворец Белем, Praça do Rossio,Парк Едуардо VII, Площад на Маркес де Помбал,Parque das Nações;

Азорските острови

Азорските острови са португалски архипелаг от 9 вулканични острова, които се намират в Северния Атлантически океан, разположени на около 1500 км от Лисабон. Когато човек стъпи на тези земи, природата и гледките могат да го зашеметят, чувството е сякаш се намира накрай света, на друга планета, тъй като мястото не прилича на никое друго. Архипелага е открит и признат през 1427 г. от португалски мореплаватели.

Годишните температури на архипелага варират от около 15 ° C до 27 ° C. Средната годишна температура на Азорските острови е 18 ° C, целогодишно е подходящо за туризъм. Статистически най-сухият месец е юли, а най-влажният е ноември.

Температурата на океанската вода на Азорските острови варира от 17 ° C през зимата до 25 ° C през лятото.

Места за посещение

Синьото и Зеленото езеро ; Калдера; природен парк Пико; градини Тера Ностра; залив Порто Пим; езерото Лагоа до Фого; Фурнас;

Синьото и Зеленото езеро на о. Сао Мигел

Едно от 7-те природни чудеса на Португалия, показва Зеленото и Синьото езеро, които според легендата са образувани от сълзите на влюбени овчар и принцеса, чиято любов била невъзможна. Тези езера могат да се видят от наблюдателния център Виста до Рей (Кралския изглед), кръстен на крал Карлос и кралица Амелия, за да се отбележи посещението им на острова през 1901 г.

Калдера на о. Фаял

Калдера кратер Азорски острови

Разположена е в средата на о. Фаял, тази калдера – кухина се е образувала след вулканична активност. До 50-те години на миналия век това е било езеро, но сега е кухина с диаметър близо 1500 м. и е привлекателна забележителност за всички туристи. Въпреки че е предимно суха, калдерата съдържа малко растителен живот и зеленина, която преминава от светло към тъмно в зависимост от това къде търсите. Има дори пътека, която позволява да се изкачите до ръба на кратера, което е очарователно и емоционално преживяване.

Природен парк „Пико“

Природен парк Пико

Като един от трите природни резервата на островите, природният парк Пико си заслужава да бъде посетен и е много достъпен, ако сте наели кола. Това е най-големият от трите парка с над 20 защитени зони и обиколките до парка са задължителни за любителите на животните и природата.

Градините „Тера Ностра“

Градините „Тера Ностра“ са една от двете основни зони на островите, които ви позволяват да плувате в геотермален басейн с топла вода която има терапевтична стойност. Изглежда, че водата винаги е с идеалната температура и в нея всяка година плуват милиони хора. Около водите има някои много интересни акценти, включително различни видове растения, които правят градините още по-необикновени. Характерната красота на района и хубавата топла вода са притегателна сила за туристите и трябва да бъдат спирка за всеки, посещаващ Азорските острови.

Залив Порто Пим

Изгряваща звезда за почиващите на Азорските острови е залива Порто Пим. Той е близо до брега на град Орта, на остров Фаял. Създаден от лава от вулкана Монте да Гуя, този зашеметяващ залив е природен паметник и има релаксиращ фин пясъчен плаж.

Огненото езеро

Лагоа до Фого отвисоко

Остров Сао Мигел е дом на много езера, въпреки че нито едно не е като Лагоа до Фого! Намира се в центъра на острова, Лагоа до Фого е кратерно езеро и част от комплекса Aqua de Pau Massif. Част от природния парк на о. Сао Мигел, това езеро е недокоснат рай и истинско чудо за гледане.

Фурнас

Село Фурнас изглед с горещите извори

Село Фурнас не е толкова известно, колкото много туристически места в Сао Мигел, но си заслужава да бъде посетено! Фурнас не е известно много с плажовете си, но предлага много други невероятни неща за разглеждане и правене. Има някои красиви исторически сгради като светилището Сенхора да Пас и естествената красота на градините Тера Ностра. Горещите извори и термалните басейни са особено удоволствие и идеалното място за почивка и релакс! Можете също така да видите друго от известните езера на Азорските острови Лагоа дас Фурнас и да видите някои зашеметяващи тропически пейзажи.

Маршрут

Полет София – Лисабон – София – 30/08/2021 до 06/09/2021

Полет Лисабон – Понта Делгада – Лисабон – 01/09/2021 до 04/09/2021

Цена – 8 дни/7 нощувки – 855 евро на човек

Хотели

Избрани бутикови хотели в Лисабон – общо 4 нощувки (разделени на 2 пъти по 2 нощувки) – 30/08 до 01/09 и от 04/09 до 06/09;

Хотел в Понта Делгада (Сао Мигел, Азорските острови) – 3 нощувки – 01/09 до 04/09;

Цените за хотелите са базирани на човек в стая с двойно настаняване.

Цената включва:

  • Всички 7 нощувки в избраните хотели;
  • Самолетни билети София-Лисабон-София, летищни такси и ръчен багаж;
  • Самолетни билети Лисабон-Понта Делгада-Лисабон, летищни такси и ръчен багаж;
  • Медицинска застраховка и помощ при пътуване.

Цената не включва:

  • Трансфер;
  • Багаж различен от ръчен до 20кг;
  • Тестове за Ковид19;
  • Допълнителни екскурзии при поискване;

За запитвания по програмата моля да се свържете с нас.